Sverre tok kampen for Tæruddalen!

Sverre Myrli, kommunestyrerepresentant i Lillestrøm

Sverre Myrli er kommunestyrerepresentant for Lillestrøm Arbeiderparti, i tillegg til å være valgt inn på Stortinget. Foto: Lillestrøm kommune.

Tærruddalen må få tilbake bussruta!

Over 300 innbyggere i Lillestrøm kommune hadde skrevet under på et innbyggerforslag om å få gjenåpnet bussforbindelsen i Tæruddalen. Det fikk full støtte fra Lillestrøm Arbeiderparti og vår kommunestyrerepresentant Sverre Myrli.

- I begynnelsen av juni var jeg i Berlevåg i Finnmark. Det bor like mange folk der, som i Tæruddalen. I Berlevåg har de ikke den aller beste bussdekninga, men det går to busser daglig. I Tæruddalen går det ingen. En av kommunens ungdomsskoler ligger også i Tæruddalen, og det er trolig den eneste ungdomsskolen som ikke har noe kollektivtilbud, sa Sverre Myrli, da han debuterte fra talerstolen i Lillestrøm kommune.  

Vi vil ha bussen tilbake

I januar skrev RB om foreldre som krever å få bussen tilbake. Flere barn må gå 50 minutter for å komme på skolen. Det gjorde at foreldrene startet en underskriftskampanje for å få opp et innbyggerforslag. Et innbyggerforslag er en måte for innbyggere å få tatt opp en sak i kommunestyret. Det kreves 300 underskrifter fra folk som er folkeregistrert i kommunen. Forslagsstillerne ville ha kommunens hjelp til å få tilbake bussruta til Tæruddalen, som ble lagt ned høsten 2023. I forslaget skriver de:

Tæruddalen har ca 800 beboere som nå står uten mulighet for bussforbindelse uten å måtte gå 20-25 min dersom man er frisk og rask til bens. Dette gjelder eldre som er dårlig til bens og nærmeste matbutikk ligger like langt unna. Det er en ungdomsskole der, som ansatte må gå eller kjøre. Elevene på ca 650 har ikke mulighet til busstilbud, foruten de som har busskort og skal til Vardeåsen. 

Skogen som er et yndet besøkssted, både vinterstid med fine skiløyper og på sommeren med nydelige turmuligheter. Men å komme seg dit er kun tilgjengelig med bil eller beina. Vi vil ha tilbudet tilbake, for skolen, nærmiljøet, hallene som er rundt, fritidsaktiviteter, skimuligheter og turmuligheter. 

Arbeiderpartiet fikk flertall i kommunestyret

-Kommunen kan ikke bestemme dette, det er fylkeskommunen som er ansvarlig for kollektivtrafikken, men vi kan ta det opp med både fylkeskommunen og Ruter, på vegne av innbyggere i Tæruddalen. I den forbindelse må man også se på busstilbudet fra Skedsmokorset - Solberg og til Nittedal og se om det er grunnlag for å få tilbake denne tverrforbindelsen også, sa Myrli og fremmet Arbeiderpartiets forslag i saken.

Myrli var fornøyd med at et enstemmig kommunestyre stemte for å støtte innbyggernes krav om å få tilbake bussen i Tæruddalen. Det betyr at Lillestrøm kommune vil ta det opp med Fylkeskommunen og Ruter. Arbeiderpartiets forslag om å be ruter vurdere å gjenopprette bussruten Skedsmokorset - Solberg - Nittedal fikk også flertall, mot stemmene fra Høyre, FrP, Krf og Venstre. 

Sverre Myrli Lillestrøm

Sverre Myrli støttet innbyggerforslaget om å få tilbake bussrute i Tæruddalen. Foto: Sten Magne Berglund