Stem for Strømmen!

Emil og gjengen

 Ida Hunstad Birkemo, Emil Johan Stenhaug, Gro Beate Ekseth og Kirsti Nossum er alle kandidater fra Strømmen. Foto: Johannes Kiese

Stedet jeg har bodd hele min oppvekst er som for mange andre en del av min identitet. Som all annen bagasje bærer man denne inn i lokalpolitikken. 

De siste årene har vi fått til masse for stedet vårt, men fortsatt er ikke Strømmen drømmen for alle som bor her.

Dyre drømmer

Noe av det vondeste man kan oppleve er å bli stående igjen utenfor, og spesielt sårt kan det være når det skjer fordi man kommer fra en familie med dårlig råd. På Strømmen har vi altfor mange barn som vokser opp med dette som sin hverdag. Du drar på skolen uten matpakke fordi kjøleskapet hjemme er tomt. Når de andre drar på SFO må du rett hjem fordi regninga er for stor, eller mens andre drar på fotballtreninga, blir du stående igjen utenfor, fordi hjemme hos deg er det ikke nok penger til å betale for hverken fotballsko eller kontingent.

Blant flere av kullene som nå starter på Sagdalen kommer i snitt en hel skoleklasse på hvert trinn fra familier med samlet inntekt under 350.000 kr. Det sier seg selv at det er lite til overs når leia er betalt for 2-romsleiligheten man bor i med hele familien. Det er disse barna vi i politikken må være til for.

Vi får nå gratis SFO på 1. og 2. trinn, sånn at alle får være med på leken. Prisen på barnehage blir stadig satt ned. På Strømmen har vi også den siste perioden fått en helt ny fritidsklubb, der det foreldrene dine har i inntekt har null å si. Dette er ingen selvfølge. Dette skjer når Arbeiderpartiet styrer.

Stolt av mangfoldet

Strømmen har et mangfold av folk jeg er så stolt av. Her har vi folk med alle verdens nasjonaliteter som sammen skaper vårt lokalsamfunn. Partier på høyresiden har brukt tiden sin de siste fire årene på å foreslå å ikke bosette en eneste ny flyktning når vi blir bedt om det, og nå de siste årene kun dersom disse flyktningene er av en spesifikk europeisk nasjoanlitet. Da er jeg redd mangfoldet vårt etter valget vil bli sett ned på av vårt eget kommunestyre.

Alternativet er Arbeiderpartiet som har brukt de siste fire årene på å sørge for en så god integrering at vi blir nominert til nasjonale priser for det, og sørger for at alle får muligheten til å bli en ressurs for samfunnet vårt. Om du har flykta fra krig i Ukraina eller Syria skal ikke avgjøre om du får bo i våre nabolag. Solidariteten vår kan ikke begrenses av fremmedfrykt og fordommer.

Muligheter på Strømmen

Det holder ikke med politikere som bare snakker om Strømmen, vi må ha politikere som prioriterer oss. I tiden vi lever i nå, og med de utfordringene stedet vårt står i, kan vi ikke tillate at noen blir stående på utsiden av samfunnet. Skolemiljøet på skolene våre skal politikken aktivt jobbe med, fattigdomsutfordringene våre skal være en prioritet for hele kommunen og ingen skal måtte høre på politikere som er mer opptatt av å dele inn i oss og dem, enn å gi oss alle mulighetene til å lykkes.

Derfor stemmer jeg Arbeiderpartiet, for Strømmen.

Emil Johan Stenhaug, nestleder i hovedutvalg for oppvekst Ap), Strømmen og 11. kandidat for Lillestrøm Arbeiderparti